Der er i dag kommet et meget stort fokus på de grønnere alternativer i livet – det er noget, der gælder lige fra de fødevarer, vi indtager, og bilerne vi kører i til den måde, vi vælger at varme vores hjem op på. Der findes nemlig efterhånden bæredygtige løsninger og alternativer til alt.

Og det gælder heldigvis også varmekilden i vores hjem.

Mange er begyndt at skifte deres olie- eller gasfyr ud til en varmepumpe. Her er der nemlig tale om en grønnere og ikke mindst billigere løsning. Det betyder bedre samvittighed og større, økonomisk råderum.

Vælg den rigtige model

En varmepumpe bruger fra klodens naturlige ressourcer. Og det betyder, at du kan få den varme, du behøver helt uden at opleve spild.

Der findes flere forskellige varmepumper – de kan dog opdeles i to kategorier.

Der er luft-til-luft varmepumper, som er særligt populære i ældre sommerhuse, hvor der ofte ikke er indlagt andre varmekilder. En luft-til-luft varmepumpe sørger for, at det er muligt for dig at varme dine rum op, så du får en behagelig temperatur indendørs.

Og så er der en luft-til-vand varmepumpe, der gør det muligt for dig at have varmt vand i dine haner. Det vil sige det varme vand, du skal bruge, når du vasker hænder, og når du går i bad. Det er en løsning, der kan bruges til din velisolerede bolig året rundt – selv når der er frost og minusgrader – find mere information om luft til vand varmepumpe her.

Find hjælp online

Der findes desuden varmepumper i forskellige størrelser. Så uanset om du bor stort eller småt, eller du ønsker en grønnere varmekilde på din arbejdsplads, så er det muligt at gøre brug af en varmepumpe. Det handler blot om at finde den rette model og den vejledning, som sikrer, at du tager det rigtige valg.