Bor du i en bolig, hvor der ofte kan føles ret fodkoldt? Så har vi gode nyheder! Det behøver nemlig ikke være et svært, dyrt eller krævende projekt at få lagt varme i gulvet. Faktisk kan den ivrige gør-det-selv mand (eller dame) selv lægge varmemåtter og få gjort gulvet mere komfortabelt.
Det gode ved varmemåtter er, at det er en effektiv metode, for dig der ønsker en god varmekilde til fødderne og sætter pris på nem montering og brug.
Vær opmærksom på, at varmemåtter findes i mange forskellige størrelser, hvor de også tilbyder hver deres effekt. Du skal f.eks. typisk bruge varmemåtter med en effekt på 150W per M2 til et baderum, mens et soveværelse eller andet opholdsrum kan klare sig med mindre. Årsagen er naturligvis, at badeværelset ofte har en anden type gulv, som lettere lader sig nedkøle.
Når du skal til at installere dine varmemåtter, kan det være en god ide at starte med at tegne rummet, så du ved, hvor mange måtter du skal bruge. Du skal være opmærksom på, at du altså ikke må installere varmemåtter under fast inventar. Fast inventar er bl.a. ting som et køleskab, et komfur, en kogeø osv.
Når du skal til at arbejde med dine varmemåtter, så husk at man aldrig må klippe ledningerne over for at forkorte dem. Du må gerne klippe varmemåtterne i deres net, som findes imellem kablerne. Men at klippe i selve kablerne er strengt forbudt. Generelt bør du altid følge anvisningerne fra dine varmemåtter, der kommer med til købet. Vær også opmærksom på, at dit gulv er lagt efter alle anvisninger, så det er klar til brug. F.eks. SKAL et cementgulv være helt hærdet forud for installationen af dine varmemåtter.
Husk også, at mange producenter tilbyder garanti på deres varmemåtter. Det er værd at tage med, når du skal købe et parti hjem og i gang med dit projekt.