Mange vil nok på et tidspunkt i deres liv opleve, at de kommer til at bo på et mindre antal kvadratmeter end de egentlig drømmer om. Når dette sker, kan det være svært at finde plads til en tilfredsstillende indretning – især i stuen, som ofte er hjemmets centrale rum.

Men dette findes der løsninger på, for med et kreativt og alternativt sind, kan man få det bedste ud af minimalt plads.

Mindre sofa, men mere komfort

I en stue med få kvadratmeter, er der ikke plads til den helt store sofa, her skal man nok nærmere kigge på en 2 personers sofa. Men dette behøver i sig selv ikke være en skam, fordi når man skal vælge en mindre sofa, kan budgettet måske række til endnu mere komfort. Der findes rigtig mange 2 personers sofaer på markedet, hvor du også har mulighed for at finde en som er behagelig at sidde i. Se derfor en 2 personers sofa som en fordel – der er mindre mængde sofa, men pengene rækker til langt bedre komfort.

Spiseplads

Når man har et hjem med et mindre antal kvadratmeter, vil man typisk også opleve, at spisebordet skal være placeret i stuen. Derfor er det en fordel at have valgt en 2 personers sofa, som også skaber plads til et hyggeligt spiseområde. Vælg også her et mindre spisebord, eventuelt et som kan slås ud ved gæster. På den måde får du skabt en rummelig løsning, så der er fint med plads når der kun er hjemmets beboer som benytter sig af stuen, og måske lidt mere trængt når der er gæster.

En god tommelfingerregel er, ikke at putte for mange møbler ind på trængt plads. Et mindre spisebord og en 2 personers sofa kan sagtens opfylde de basale behov. Sørg derimod for at gør rummet personligt og hyggeligt med pynteting og billeder.