Energioptimering er en vigtig proces, hvormed man analyserer, overvåger og tager fuldstændig kontrol over det energiforbrug, som hersker i hjemmet.

Begrebet dækker både over, at man får de mest hensigtsmæssige apparater og forsyningskilder, men også over de forbrugsmønstre og den adfærd man har i sit hjem.

Når man taler om at optimere på sit energiforbrug, er der både en idealistisk og en personlig motivation. Rent idealistisk er der tale om, at vi lever i en periode, hvor vi skal være med til at bremse den klimaforandring, der er ved at finde sted. Derfor bliver det vigtigt, at vi forstår at begrænse vores forbrug og ikke overforbruger, hvis det er muligt at undgå.

Rent personligt bliver forbrugerne motiverede af, at der kan være mange penge at spare. Det skyldes fortsat stigende priser for energi – noget som vi særligt mærker efter coronakrisen, og som konsekvens af Ruslands indtog i Ukraine.  

Her kan du optimere

Hvad angår energioptimering, kan du blandt andet få foretaget en termografisk undersøgelse, så du kan se, hvor der er varmetab i dit hjem. Hernæst kan isolering af hulmur, loft m.m. være med til at sikre store besparelser. Ligeledes bør du se omkring døre og vinduer, der også kan være store syndere.

Selve dine varmekilder bør også være af nyere dato. Har du et fyr eller en varmekilde, som har mere end 10 år på bagen, er det værd at overveje en mere bæredygtig løsning. Det kan føre til store besparelser, som tjener din investering hjem på blot få år, hvorefter alt dernæst vil være en besparelse.

Har du et ventilationsanlæg, så sørg for, at det er et nyere, der automatisk tilpasser sig årstiden og vejret. Dermed undgår du, at dine egne indstillinger ikke passer til klimaet og kører for dyrt.

Overvej desuden at få en elektriker ud og hjælpe med at finde steder i dit hjem, hvor du kan spare på strømmen. Vores egen elektriker i Kolding har hjulpet med at skifte lyskilder, bruge strømspareskinner og meget mere for en stor økonomisk gevinst.