Spartling er, for de fleste, nemt at gå til. Skal man have slutspartlet væggen, eller mangler man at få fyldt et hul ud i en væg, så er spartling svaret. Men der findes flere forskellige slags spartelmasse, og det kan være svært at vide, hvilken en type man skal bruge. 

Desuden, skal man som oftest male efterfølgende, medmindre man vælger indfarvet spartel, som giver det grå betonudseende, som er kendt fra typiske New York lejligheder. Spartel maling gør, at man kan hoppe over et ekstra trin, når man skal skabe sit nye rum. 

Undgå maling 

New York stilen er meget på mode, og den nemmeste måde at gøre dette på, uden at man skal flytte i et lejlighedskompleks bygget af beton, er spartel maling. Her skal man bruge indfarvet spartel, for at opnå lige det betonudseende, der passer til ens ønsker. 

Og det nemme ved spartel maling er, at man får lov til at undgå malingen. Maling tager rigtig lang tid, og der skal som oftest påføres flere lag, før det begynder at se pænt ud. Men ved at hoppe dette trin over, sparer man sig selv en masse tid. Desuden, skal man ikke ødelægge noget af sit tøj, som man jo gør, når man spilder maling på sig selv, hvilket er meget svært at undgå. 

Findes i flere farver 

Som sagt kan indfarvet spartel give det grå betonudseende, som er blevet meget populært for tiden, men det findes også i mange forskellige unikke farver. Så hvis man ikke er til grå, kedelige vægge, kan man sagtens få spartel maling i lige den farve, man drømmer om. Udtrykket er stadig betonlignende, men man har frihed til at lege med farver og farvespil. 

Spartel maling passer især godt med moderne møbler, og når man selv vælger en farve, kan man få noget sammenspil mellem hele rummets udtryk, og de møbler man køber til det. Dette kan give et personligt udtryk i rummet, men samtidig får man det moderne og rustikke udseende oveni købet.  

Passer til alle rum 

Det moderne og rustikke udseende en betonlignende væg kan give et rum, kan passe ind i stort set alle rum. Mange moderne køkkener kan blive komplementeret af en rustik væg, og hvis man har mange moderne møbler i sin stue, kan en spartel malet væg sagtens passe ind. Man ville også kunne gøre det inde i sit kontorrum, hvor det også er meget populært at have betonvægge. 

Så uanset hvilket rum man lige har i tankerne, så er det svært at ramme helt ved siden af, når man vælger spartel maling. De fleste har efterhånden en mere moderne stil, og hvis man overvejer spartel maling, har man sandsynligvis en moderne stil til at begynde med, som kan komplementere rummet. 

Hvordan gør man? 

Hvis man selv gerne vil behandle sin væg med spartel, kan man nemt finde informationer om det på internettet. Desuden, skal man behandle spartel maling ligesom alle andre former for spartelmasse, så hvis man har gjort det før, er man allerede godt i gang. Det involverer to lag spartel, slibning med sandpapir og påføring af to lag topcoat.