Når du vælger låsemekanisme til din terrassedør, er paskvilgreb ofte en populær løsning. Det har mange fordele, men det er også vigtigt at overveje andre alternativer, hvis du ønsker en skræddersyet løsning til dit hjem.

Fordele ved paskvilgreb

Paskvilgreb til terrassedøre er designet til at være lette at betjene. Grebene kan åbnes og lukkes med en enkel bevægelse, hvilket gør dem ideelle til terrassedøre, der bruges ofte. For eksempel kan modeller med lås, som Funkis 2742, både sikre døren og opretholde let adgang.

Paskvilgreb med lås kan give en ekstra grad af sikkerhed, da de kan låses fra begge sider. Det gør det vanskeligt for ubudne gæster at tiltvinge sig adgang. Så de kan være en ekstra sikring mod indbrud. Designmæssigt fås paskvilgreb i mange forskellige designs og materialer, såsom messing, nikkel og bakelit, hvilket gør det nemt at finde et greb, der matcher dit hjems stil. For eksempel passer blank messing godt ind i både moderne og klassiske hjem.

Men hvis du går meget op i sikkerhed, så findes der mere avancerede løsning i forhold til højtspecialiserede låsesystemer. For eksempel kan et separat dørlås-system, der er tilkoblet en smart-lås, være mere fleksibelt og tilbyde fjernadgang. Prismæssigt ligger de lidt tungere ende og de mere stilfulde og sikre modeller af paskvilgreb kan være relativt dyre. For eksempel kan et paskvilgreb med lås koste op til 1600 kr., hvilket kan være dyrere end andre typer dørgreb uden samme design eller sikkerhedsfunktion

Alternativer til paskvilgreb

En almindelig løsning er dørlåse med en cylinderlås, der typisk tilbyder et højere niveau af sikkerhed end paskvilgreb alene. Disse låse kan være mere modstandsdygtige over for indbrud og kan kombineres med andre sikkerhedssystemer, såsom dørkæder eller elektroniske låse.

For dem, der ønsker en moderne løsning, tilbyder smart-låse funktioner som fjernadgang via smartphone, midlertidige koder til gæster, og integration med andre smarte hjemmeenheder. Smart-låse kan være dyrere, men de giver også ekstra bekvemmelighed og sikkerhed.

Disse låse sikrer døren på flere punkter, hvilket gør det vanskeligere at bryde døren op. De er ofte dyrere end paskvilgreb, men giver betydelig højere sikkerhed.