Taget er bedre kendt som husets klimaskærm, netop fordi det beskytter resten af huset mod vind og vejr. Det er lige netop derfor, at taget skal være i god stand, da det ellers går ud over resten af huset. Det handler bl.a. om vedligeholdelse af taget, så det kan holde så længe som overhovedet muligt – men det handler i høj grad også om at skifte taget ud, når det er ved at have opnået sin forventede levealder.

Et nyt tag er dog en dyr fornøjelse, uanset hvordan du vender og drejer det – også selvom det er en nødvendighed. Mange vil derfor gerne spare penge, hvor de kan og vælger derfor at lægge taget selv. Det kan du spare mange penge på. Du kan nemlig købe alt, hvad du skal bruge i dit lokale byggemarked – og så slipper du selvfølgelig for at betale timeløn til håndværkerne, som uden tvivl er den dyreste post, når der skal lægges nyt tag.

Medmindre du selv arbejder som tagdægger og har erfaring med at lægge nyt tag, så er det dog ikke en god idé at lægge taget selv – primært af to årsager. Du skal have styr på en hel del regler – og så skal du også sikre dig, at dit forsikringsselskab dækker eventuelle fejl og mangler, der skulle opstå ved dit tag.

Der er en masse regler og love på området, som du skal overholde. Du kan ellers risikere at du har bygget noget, som skal rives ned igen, simpelthen fordi du ikke havde tilladelse til at bygge det. Det er en dyr fornøjelse at bygge noget, som bare skal rives ned igen – og det vil du helt sikkert undgå. Hvis du vælger at få professionelle til at bygge dit tag, kan du vide dig sikker på, at de har styr på alle love og regler. Du smider i så fald ikke dine penge lige ud ad vinduet.

Derudover skal du også sikre dig, at du monterer taget efter producentens anvisninger – ellers kan du stå i en situation, hvor forsikringsselskabet simpelthen ikke vil dække dit tag i forbindelse med fejl og mangler ved dit tag. Hvis du selv har bygget dit tag, vil forsikringsselskabet undersøge, om du har gjort alt efter bogen. Du vil derfor få en del mere besvær med dit forsikringsselskab. Hvis professionelle lægger dit tag, vil det nemlig være deres forsikringsselskab, der håndterer eventuelle fejl og mangler – og på den måde er du godt dækket ind, hvis der skulle ske noget. Det skal lige nævnes, at det ikke er sikkert, at du ikke vil få forsikringspenge, hvis du lægger taget selv, men du skal være sikker på, at du gør alt efter bogen. Her kan det f.eks. være en god idé at betale en rådgivende ingeniør for at lave en plan for, hvad du skal gøre. Det er en dyrere løsning, men du kan stadig spare lidt penge i forhold til at få tagdækkere til at lægge taget for dig.

Hvis du ikke selv er taglægger med erfaring kan det ende med at blive en dyr fornøjelse for dig at lægge taget selv. Vi anbefaler derfor altid, at du allierer dig med en dygtig tagdækker, f.eks. årets tagdækker 2021, hvor du kan få en knivskarp pris på nyt tag ved at benytte deres tagberegner.