Hvis du er i markedet efter en klassisk spisebordsstol, så vil en af stolene fra FDB formentlig passe perfekt ind i dine planer. Her i artiklen kan læse mere generelle informationer om FDB spisebordsstole og ydermere læse om hvilke, som er deres mest populære modeller. FDB Møbler startede deres tegnestue i 1950’erne – ledet af Børge Mogensen. Sidenhen er der løbet meget vand igennem åen og den dag i dag, fremstår FDB Møbler som et klassisk dansk designbrand med en lang og rig historie. 

 

FDB Møbler samarbejder med nulevende designere, hvor designet på spisebordsstolen er meget moderne, men det er især de gamle designs, som brandet er mest kendte for. Der er mange mærker som laver nydesignede spisebordsstole, men der er meget få, som har så stort bagkatalog med klassiske ældre spisebordsstole som FDB. 

 

Materialet på FDBs spisebordsstole

FDB producerer møbler i høj kvalitet og derfor bruger de selvfølgelig også gode materialer. Når vi taler gode materialer, så vil det være massivt egetræ eller bøgetræ. Derudover vil deres møbler også være håndlavede. Der er nogle ting i produktionen som tager ekstra lang tid som eksempelvis deres flet, som du finder på deres bænke med også især på deres spisebordsstole. FDB møbler sælger spisebordsstole i rigtig mange farver – de farvede stole vil typisk være produceret i bøgetræ, da det er et lidt billigere materiale end egetræ og når stolen alligevel er farvet, så gør det ikke den store forskel, da begge materialer er lige holdbare.

 

Farverne du kan vælge imellem

Mange af FDBs spisebordsstole kommer i mange farver. Som eksempel kan der nævnes pindestolen J46 eller J80. Begge disse stole kommer i et hav af forskellige farver, hvilket betyder at næsten alle mennesker kan finde en farve som passer til deres stil og indretning. Du kan købe stolene i eksempelvis rød, grøn, blå eller hvid. Hvis du ikke er til en farvelakeret spisebordsstol, så kan du også vælge at købe nogle af modellerne, som er lavet i rent træ. Her kan du eksempelvis vælge en spisebordsstol i ægte egetræ, som enten er olieret eller i røget eg for en lidt mørkere nuance. 

 

Godt bud på en klassisk FDB spisebordsstol
Vi kan fremhæve mange af FDB spisebordsstole som potentielle kandidater til din næste stol, men vi går med et sikkert valg – nemlig J46 stolen. J46 fra FDB er en af de mest solgte spisebordsstole i Danmark og med god grund. Med denne stol får man nemlig en spisebordsstol som er designet af en møbelarkitekt, som har en rig historie i dansk møbeldesign og som kan fås til en yderst fordelagtigt pris på lidt over tusinde kroner. Stolen kan derudover fås i et hav af forskellige farver, men også i rent træ, så du bør helt sikkert kunne finde en model som passer ind i din stilart.