En låsesmed er en fagperson, der beskæftiger sig med at lave, reparere og vedligeholde låse og nøgler. En låsesmed kan også hjælpe dig med at åbne dine døre, hvis du har mistet dine nøgler. Du skal kontakte en låsesmed, hvis du har problemer med din lås eller nøgle.

Klik her og benyt en dygtig låsesmed på Frederiksberg, hvis du er bosiddende i dette område. 

Hvad laver en låsesmed?

En låsesmed er en fagmand, der blandt andet beskæftiger sig med at reparere, installere og udskifte låse. De fleste låsesmede arbejder dog ikke kun med at åbne døre – de laver også nye nøgler, installerer alarm- og overvågningssystemer samt sikrer bygninger mod indbrud.

Låsetyper – hvilken passer bedst til dig?

Der findes mange forskellige låsetyper på markedet, og det kan derfor være svært at vide, hvilken type lås der passer bedst til ens behov. Der er dog nogle ting, som man skal have in mente, når man skal vælge den rigtige type lås. For det første skal man overveje, hvor stort et område der skal være sikret. Er det et mindre område som f.eks. en lejlighed eller et hus, så kan man sagtens nøjes med en almindelig mekanisk lås – også kaldet en cylinderlås. En cylinderlås er den mest udbredte type lås, og de fleste danskere har dem i deres huse eller lejligheder. Cylinderlåse fungerer ved at have to halvdele – en indvendig og udvendig halvdel – som forbindes med hinanden via en stang eller bolt. Nøglen bruges til at dreje stangen rundt, så den kan trækkes ud af bolten på den anden side af døren. Cylinderlåse findes i mange forskellige størrelser og typer, men de fleste bruger almindelige cylinderlåse. 

For det andet skal man overveje, hvor meget beskyttelse der er behov for. Er det et område som f.eks. en virksomhed eller et offentligt byggeri, så anbefales det typisk at bruge elektroniske låse i form af adgangskontrolsystemer.

Hvad skal man gøre, hvis man bliver låst ude?

Hvis man på uheldigvis bliver låst ude af sit hus eller sin lejlighed, kan man med fordel kontakte en låsesmed. En låsesmed har nemlig det rette udstyr til at kunne åbne en lås uden nøgle. Når du kontakter en låsesmed, kan du med fordel spørge ind til prisen, så du er sikker på, at du kan betale for ydelsen. 

En låsesmed er en fagmand, der beskæftiger sig med at reparere og installere låse. Du bør kontakte en låsesmed, hvis du oplever problemer med din lås.