Mange tror, at et soveværelse skal være stort og rummeligt for at kunne fungere. Dette er dog ikke tilfældet! Et lille rum kan sagtens blive forvandlet til et hyggeligt og lækkert soveværelse med alt, der er behov for. Læs med herunder og få en guide til, hvordan du indretter et småt soveværelse.

Undgå småopbevaring

Har man et stort soveværelse, vil man ofte fylde det med en masse små opbevaringsmuligheder. Herunder blandt andet små kommoder og borde. Selvom dette er rigtigt hyggeligt, kan det være et af de steder, man sparer, hvis man skal indrette et småt soveværelse. Inden du fylder rummet op med små finurligheder og opbevaringsmuligheder, kan du med fordel lave en liste over, hvad du egentligt har brug for i soveværelset. På denne måde kan du sortere de ligegyldige fra de betydningsfulde, og du fylder kun soveværelset med brugbare møbler.

Vælg en passende størrelse seng

Soveværelset er rummet, hvor sengen skal stå. Det er her, du sover og slapper helt af. Selvom sengen er helt essentiel for soveværelset, kan den hurtigt komme til at fylde i et allerede småt soveværelse. Når du indretter et småt soveværelse, skal du derfor overveje, hvor stor en seng du egentligt har behov for. Du tror måske, at du har brug for en kæmpe dobbeltseng, men dette er ikke altid tilfældet! Faktisk kan du ofte nøjes med en mindre seng, der ikke fylder hele rummet. Dette betyder ikke, at du skal have en enkeltmandseng. Du kan vælge at købe en halvanden mands seng. Denne seng er 140 gange 200 centimeter og passer ind i de fleste små soveværelser.

Brug væggene

Ønsker du ikke at gå på kompromis med hverken sengestørrelse eller opbevaring, kan du forsøge dig med noget meget simpelt. Du kan nemlig prøve at bruge væggene i soveværelset! Når du bruger væggene, fremfor gulvet, skaber du en masse rummelighed i soveværelset. På væggene kan du hænge hylder, plakater, malerier og andre dekorationer, der giver rummet noget liv. Bruger du væggene i dit soveværelset, syner rummet automatisk meget strørre, end det egentligt er.