Har du stødt på en stor edderkop inde i dit hjem? Så kan du være sikker på, at det var den stor og famøse husedderkop. Husedderkoppen bor nemlig inde i vores huse hele deres liv, og de befinder sig ofte utrafikerede steder, hvor den ikke kan blive forstyrret. Til gengæld, så forstyrer den heller ikke selv. For der er en eller flere husedderkopper i stort set alle villaer, men det er de færreste af os, som opdager, hvor de bor.

Sådan kendetegnes husedderkoppen

Husedderkoppen er en edderkop med store, lange ben, hvor hun-edderkoppen er større end han-edderkoppen. Hunnen bliver op til 15-16mm, hvor hannen bliver cirka 10-14mm. Husedderkoppen er Danmarks største edderkop, hvis man altså regner benene med.

Den er grålig foran og har mørke tegninger på sig. Bagkroppen er brunlig, og i mørke, vil edderkoppen agere helt sort.

Husedderkoppen er et natdyr, men den ser rigtig dårligt. Til gengæld, er den ekstrem god til at mærke vibrationer i sit spind, via små hår på sine ben. Når der falder et bytte i dens spind, så er den ej heller kræsen. Den spiser nemlig mange forskellige insekter. Så snart den kan mærke et bytte i sit net, løber den over for at lamme det med sit bid.

Hvornår har vi størst chance for at støde ind i en husedderkop?

Husedderkoppen passer sig selv det meste af året, men når det bliver forår, bliver den køsmoden, og så er den på jagt efter en at mage. Det foregår over foråret og over sommeren. Det er den eneste grund til, at den kan finde på, at bevæge sig rundt i huset.

Nogen husedderkopper kan godt blive gamle. En hunedderkop kan blive helt op til 7-8 år gamle, men det mest normale er dog 3 år.