Har du en travl hverdag og har du svært ved at finde tid til det hele? Der er nok mange, der godt kunne bruge 48 timer i døgnet med alt, hvad der hele tiden skal nås, men det er bare ikke muligt. Vi har derfor her samlet vores bedste tips til, hvordan du kan spare lidt værdifuld tid i en travl hverdag, så du f.eks. kan få tid til din hobby.

Spar tid på madlavningen

Madlavningen kan tage en masse tid i løbet af ugen, især når det skal gøres hver eneste dag. Der er dog meget mere end kun madlavningen, der tager tid. Indkøb og forberedelse af madplan tager også lang tid. Der er dog flere forskellige muligheder for at spare lidt tid på madlavningen i løbet af ugen. Hvis du har lidt ekstra tid i weekenden, kan det være en god idé at lave en stor portion mad, som kan fryses ned. Det kan være en stor hjælp til de ekstra travle dage. Der er dog også en del tid at spare ved at bestille dagligvarerne online og få dem leveret – eller bestille måltidskasser, der indeholder alt, hvad du skal bruge til et måltid.

Udnyt ventetiden

En travl hverdag er ofte også fyldt med en del ventetid. Det kan f.eks. være i venteværelset hos lægen, i forbindelse med børnenes fritidsaktiviteter eller i bussen/toget til og fra arbejde. Ventetid behøver dog ikke nødvendigvis bare at være spildtid. Du kan bruge tiden fornuftigt, f.eks. ved at brainstorme ideer, svare på mails, opdatere dine sociale medier og meget mere. Hvis du har din computer med, kan du også nå at få ordnet lidt arbejde på farten. Ventetiden kan på den måde blive udnyttet til de gøremål, du måske ellers ikke har tid til.

Tag ét projekt ad gangen

Der er mange forstyrrelser i løbet af ugen, og mange projekter, der skal håndteres ad gangen. Det kan være svært at nå det hele, når man prøver at nå det hele, f.eks. ved at prøve at multitaske. I stedet bør du holde fokus på ét projekt ad gangen. Luk alt andet ned og arbejd koncentreret kun på én ting. Det effektiviserer dit arbejde markant. Hvis du vil undgå at tiden løber fra dig, kan du sætte en timer på 20 minutter og se, hvor meget du faktisk når, når du kun fokuserer på én opgave i de 20 minutter.

Få hjælp til rengøring og havearbejde

Hvis der er noget, der tager tid i løbet af ugen (og desværre også weekenden), så er det rengøringen. Der vil her altid være opgaver, der skal klares, f.eks. støvsugning, tøjvask og meget mere. Det er dog ikke kun rengøringen, der kalder. Det er også havearbejdet, som hurtigt kan vokse dig over hovedet. Hvis der er råd til det, kan det være en idé at få hjælp til disse opgaver, f.eks. en rengøringshjælp eller en anlægsgartner, der kan tage sig af de store ting i løbet af ugen, så du har fri til at gøre, hvad du vil i weekenden. Hvis du har brug for havehjælp, kan vi anbefale Anlægsgartner Brian Stølegaard, som tilbyder haveservice i Kolding og omegn.